My Profile

Assalamualaikum..

Saya dilahirkan oleh ibu saya di Marang Terengganu. Mendapat pendidikan awal di Sekolah Kebangsaan Merchang Terengganu, Sekolah Pengkalan TLDM Lumut, dan Sekolah Kebangsaan Sungai Wangi, Perak. Sebaik tamat sekolah rendah, saya terus bersekolah di Sekolah Tun Fatimah, Johor Bahru sampai tamat tingkatan 5. Selepas habis sekolah menengah saya sempat menapak di Kolej Matrikulasi Johor selama sebulan. Selepas itu berpindah ke Kolej Yayasan Pelajaran MARA Bangi belajar dalam Program Japanese Associate Degree selama 2 tahun.


Tahun 2004, Alhamdulillah syukur ke hadrat Ilahi saya berpeluang sambung belajar di Jepun, Okayama University of Science dalam bidang Kejuruteraan Kimia dan grad pada tahun 2007. Tamat pengajian, saya bekerja di Osaka selama setahun sebelum sambung lagi belajar. Tahun 2008, saya meneruskan pengajian untuk Master degree dalam bidang yang sama di Shibaura Institute of Technology, Tokyo. Alhamdulillah saya grad sekali lagi tahun 2010. Jadi keseluruhannya lebih kurang 8 tahun saya di Jepun sebelum kembali ke tanah air tahun 2011.


Okayama Univ of Science, Okayama, Japan.
Shibaura Ins of Tech, Tokyo, Japan
Sekarang menetap di Pulau Pinang bersama suami dan 3 hero tercinta, Alhamdulillah. Bekerja sebagai engineer di satu kilang di Prai. Saya juga ejen Prudential dan Prudential BSN Takaful kerana minat saya terhadap pengurusan kewangan. Saya suka membantu orang sekeliling mendapatkan perlindungan takaful ni. Tujuan saya nak bantu orang ramai supaya menyimpan sedikit wang setiap bulan, untuk create perlindungan sekiranya ditimpa musibah seperti kematian pra-matang, kemalangan, sakit kritikal dan sebagainya. Plan takaful juga boleh dijadikan tools untuk pelan pendidikan, persaraan, malah yang terbaru untuk mengerjakan ibadah Haji. Insha Allah membeli plan takaful sangat sangat bukan sesuatu yang merugikan.
 
 
 
Ayah saya sendiri meninggal dunia akibat kemalangan ketika saya berusia 16 tahun. I know how hard it is when your head of family suddenly passed away. Saya dah lihat betapa susahnya ibu saya membesarkan kami adik beradik tanpa ayah disisi dan tanpa kewangan yang kukuh. Sebab itu saya suka nak create awareness orang ramai tentang takaful ni. Apatah saya lagi mewakili the best takaful operator in the industry.

As reward, I do enjoy the additional income I get from this industry. So sesiapa nak join kami jadi ejen, amatlah dialu-alukan. We can help you to achieve your dream. Untuk sebarang pertanyaan mengenai takaful ataupun menjadi ejen, do contact me at siti.sharini@gmail.com / 012-2961984.
 
Lastly, saya harap tulisan saya dalam blog ini mendatangkan manfaat. Enjoy reading! =)


7 comments:

  1. cop cop coppp..
    stfian kai? same la kite..imm batch 9802 ..
    sit? hb saya sit sotsu..tahun bile ntah x ingat huhu..
    hehehe tiba2 teruja..

    ReplyDelete
  2. okeiii dah ingat..kat skolah dulu panggil kak sit kan??

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hahaha...yups yups n yups!
      9701,,,
      Kite tgk husband awak (gmbr kat blog) tp xleh recall..
      Mungkin xsama masa kot..
      Tp kite kampus Toyosu dia mungkin lain..

      Delete
    2. kak..die 10nen toshi ue..memang x jumpe lah..ibaratnya dia dah belajar bawak beskal, kite baru keluar pakai pampers gitu..hikhik

      Delete
    3. soune,,,yaru jyanggg imm chan he he he

      Delete
  3. this ismy phone number 01123573583 can you add me in your whatapp becuz i want toask you about somethinh about mjhep..please helpme...please tego sayer biler dah whatapp sayer

    ReplyDelete

Terima kasih atas ucapan yang baik-baik =)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...