Wednesday, March 7, 2018

Panduan Takaful 1. Insurans atau Takaful hari ini bukan lagi satu kemewahan. Malah sudah jadi keperluan bagi setiap rakyat Malaysia yang berkemampuan.
 2. Namun tidak dinafikan juga di zaman kos sara hidup yang semakin meningkat bagi sesetengah orang insurans bukanlah menjadi keutamaan.
 3. Banyak faktor yang menentukan seseorang memilih untuk mencarum Takaful ataupun tidak. Antaranya adalah tahap kewangan dan tahap kesedaran, boleh jadi juga tahap kesihatan dan usia seseorang itu.
 4. Sebagai contoh seseorang yang bergaji tinggi dengan komitmen yang rendah tapi tetap tidak mencarum Takaful kerana baginya Takaful tidak penting.
 5. Ada juga orang yang mempunyai kewangan yang kukuh tahap kesedaran yang tinggi tapi tidak dapat mencarum kerana sudah pun menghidap sakit kritikal.
 6. Malah ada juga yang mempunyai ciri-ciri yang lengkap untuk membolehkan mencarum Takaful tapi masih lagi tidak mula mencarum kerana sikap suka bertangguh. Ini yang paling bahaya.
 7. Nasihat saya, jika sekali sudah terdetik untuk mencarum Takaful bergegaslah mendapatkan penasihat Takaful untuk mendapatkan keterangan dengan lebih lanjut.
 8. Ada juga yang bertangguh kerana terlalu banyak membuat perbandingan antara quotation dari semua pengendali Takaful yang ada.
 9. Nasihat saya, dapatkanlah penerangan daripada ejen Takaful yang anda percaya dan anda selesa. Yang paling penting anda faham apa yang anda bayar.
 10. Manfaat sebenar Takaful  adalah untuk menyediakan peace of mind dari segi kewangan, andai kata anda ditimpa musibah seperti kemalangan, sakit kritikal mahu pun kematian pra matang orang tersayang.

Dapatkan perlindungan dari Prudential BSN Takaful
siti.sharini@gmail.com
012-2961984 / 012-7645998

12 comments:

 1. CT setuju.. insurance sangat penting skrrang..

  ReplyDelete
 2. Insuran sangat penting.
  Sebagai persediaan untuk masa akan datang

  ReplyDelete
 3. Penting cuma bagi mereka yang sedang bertarung dengan kos Sara hidup mungkin tak sempat fikir tentang insurans

  ReplyDelete
  Replies
  1. Ya betol.. sebab tu siapa yang berkemampuan sepatutnya kena buat insurans. ramai yang ada kesedaran tapi tak mampu.

   Delete
 4. setuju sangat
  penting ada takaful insurans nih
  masa saya sakit tu alhamdulillah dah ambil lama jadi memang tak payah keluarkan duit lagi dah
  siap dapat duit lagi
  hehe

  ReplyDelete
 5. Insurans memang penting ya.. sy pun dah beli ^^

  ReplyDelete
 6. Insurans sepatutnya diberi keutamaan bagi setiap kita

  ReplyDelete

Terima kasih atas ucapan yang baik-baik =)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...