Tuesday, January 31, 2017

Pertama Kali Pakai Palazo

Image may contain: 4 people, people smiling, people standing and outdoor
Maafkan muka sememeh saya he he. Tepi saya tu tuan kedainya,

Salam semua.

Hari ni tetiba jadi fashion blogger haha. Takdelah..

Saya selama ni tengok orang pakai palazo cantik je. Tapi tak pernah yakin nak beli dan pakai, rasa macam tak sesuai tak cantik je kalau saya pakai.. Maklumlah saya ni bukan tinggi sangat orangnya. Sedang-sedang saja..

Tapi tiba rasa teringin juga nak beli. Saya pergi kedai kawan merangkap client saya kat RTC Gopeng, Ayzara Collection nama kedainya. Pilih punya pilih punya belek. Last-last saya beli jugak seluar palazo, blouse dengan selendang serba satu. Kira lengkaplah satu persalinan he he. Harga pun just nice tak sampai seratus pun. Ikutkan hati nak beli banyak lagi haha.

Sebelum ni memang saya tak pakai sangat blouse blouse ni semua. Rasa macam tak sesuai dan nampak tua haha. Saya je ni tau bukan kata kat orang. Tapi memandangkan memanglah usia pun dah menginjak dewasa (eh..) sampai bila nak pakai jeans dengan t-shirt je kan. Sekali-sekala nak lawa-lawa sikit apa salahnya ihiks!

Okeh siapa yang ada lalu sana bolehlah singgah ye mana tau ada yang berkenan di hati. Boleh juga check out their FB https://www.facebook.com/ayzaracollection/. Thanks for reading!

Dapatkan perlindungan dari Prudential BSN Takaful
siti.sharini@gmail.com
012-2961984 / 012-7645998

Monday, January 23, 2017

Sayangi Juga Nyawa Anak Kita

Salam Isnin semua.

Harap semua sehat seadanya. This will be a very quick post okay.

Minggu lepas kami dikejutkan dengan berita kehilangan anak seorang kawan dalam kemalangan jalan raya. Mangsa berusia 4 tahun membonceng motosikal bersama bapanya. Ayah dia pun kritikal selepas kejadian, tapi sekarang dah selamat buat operation. Mereka berdua balik dari ambil buku tadika untuk si anak. Berterabur buku baru di tempat kejadian. T_T

Ya, mati itu pasti bila tiba ajalnya. Kemalangan juga terjadi tak kira kita cuba elak macam mana pun, bila sudah takdirnya.

Tapi kita boleh cuba ambil langkah-langkah pencegahan, keselamatan, bersedia untuk kurangkan risiko kemalangan semampu kita. Bagi yang menunggang motosikal, pakaikanlah anak topi keledar juga. Tolonglah. Saya merayu...

Saya tak dapat nak cakap banyak. Saya bukan di tempat mereka, bukan di tempat anda yang menggunakan motosikal. Saya tak tau apa kekangan semua. Tapi ini juga peringatan buat saya. Azam saya untuk pastikan anak-anak juga pakai tali pinggang keledar dalam kereta. Takkan kita saja nak selamat. Anak-anak bagaimana pula?

Tak kira pemandu kereta atau lori atau bas, penunggang motosikal, semua pengguna jalan raya lah, pastikan patuhi undang-undang jalan raya. Dan bersikap empathy lah. Hadirkan rasa kemanusiaan dalam diri. InshaAllah. InshaAllah..

Dapatkan perlindungan risiko kemalangan/ sakit kritikal/ hilang upaya kekal/ dll.
Prudential BSN Takaful
siti.sharini@gmail.com
012-2961984 / 012-7645998

Monday, January 16, 2017

SAR Group Kick Off Meeting

Salam semua..

Selamat hari Isnin hihi.. sekejap je dah setengah bulan Januari kan. Begitulah dari sebulan ke sebulan, sedar-sedar dah akhir tahun. Demi masa sesungguhnya manusia dalam kerugian.

Cuba cari mana Cik Siti? Hihi.


Okaylah hari ni saya bukan nak menulis mengenai masa. Masa saya pun rasanya belum terurus dengan baik. Saya nak kongsikan aktiviti hujung minggu lepas hari Sabtu dan Ahad. Hari Sabtu pagi kami sekeluarga bergerak dari Ipoh ke Shah Alam sebab hari Ahad saya dan suami ada meeting SAR Kick Off Meeting kat Damansara. Kami memang selalunya paling kurang sebulan sekali turun KL untuk hadir meeting. Agency Prudential kitorang ni foundernya adalah Aunty Salmah Razah which explains the SAR. Aunty ni pula adalah ibu senior saya masa belajar kat Okayama dulu. Dari situlah connection dia hingga saya join Prudential di bawah bimbingan SAR group.



Aktiviti masa meeting ni lebih kepada motivational sempena awal tahun ni lah. Sesi penyampaian awards kepada achievers tahun lepas, dan sesi pengumuman target group tahun 2017. Dan juga aktiviti pembahagian tribes (kumpulan) untuk monitoring sales and participation tahun 2017. Ada juga contest kumpul like kat Instagram hehe. Terima kasih kepada yang sudi like gambar Cik Siti especially bloggers semua. Tapi saya tak menang pun. Kalah dengan anak dara, dapat 90 likes haha. Saya masa tu baru 43 likes. Bolehlah dari tak ada kan haha. Kiranya the whole day tu macam hari kerja, tapi yang gila-gila haha.

Abang Veder penasihat takaful full time. Contact dia 012 7645 998.

Meanwhile, aktiviti anak-anak pula, hari Sabtu pula petang tu sempat bawa diorang pergi birthday party anak kawan saya kat Shah Alam juga. Seronok depa bukan main. Hari Ahad diorang picnic sambil mandi kolam dengan opah dan makcik pakcik diorang pula. Mak dan adik-beradik saya lah tu. Alhamdulillah we had a great weekend. 


Dapatkan perlindungan dari Prudential BSN Takaful
siti.sharini@gmail.com
012-2961984 / 012-7645998

Monday, January 9, 2017

Tahun 2017

Salam semua=))

How's 2017 so far? Harap-harap semuanya baik-baik sahaja. Jadi apa azam baru anda tahun ini? Azam dalam karier, azam dalam kehidupan personal, azam sebagai ibu bapa, azam sebagai anak, azam sebagai hamba Allah, pelbagai azam yang ada kan. Pilih je mana satu atau boleh juga jalan serentak beberapa azam sekaligus. Boleh saja kan?

Azam saya tahun ini?

DO WHAT I LOVE, LOVE WHAT I DO.

Buat apa yang saya suka, suka apa yang saya buat.

Mudahkan?

Tapi betul ke mudah macam tu?

Entah belum cuba belum tahu. Siapa nak cuba interpretasi kan azam saya? Siapa boleh jawab dengan tepat saya bagi hadiah heeeeee..



Dapatkan perlindungan dari Prudential BSN Takaful
siti.sharini@gmail.com
012-2961984 / 012-7645998