Tuesday, October 4, 2016

Gilmore Girls Revival

Salam semua,

How was long weekend? Hope everybody had a blast. Harapan semoga semua dibawah rahmatnya Aminn..


Pagi tadi ternampak tweet kawan, katanya Gilmore Girls ada buat revival episode! Wahhhhhhhh..Apa tu? Tak pernah dengar pun? Ahah! Kalau anda lahir tahun 90-an mungkin, mungkin masa series ni bersiaran dulu anda kecik lagi. 

Saya mula tengok series ni masa form 2 ke form 4, lupa dah. Tapi masa saya kat STF dulu lah. Yang bestnye sebab watak utama dalam cerita ni adalah sama umur dengan saya. Kira macam classmate lah haha. So every season pun memang macam kami membesar bersama-sama gitu.

Saya share background cerita ni sikit je lah ye. Rory adalah anak kepada ibu tunggal, Lorelai. So cerita dia mostly mengisahkan sekitar ibu dan anak ni. Rory sangat nerd, bertentangan dengan mak dia yang lebih gila-gila. Family diorang sebenarnya sangat kaya, tapi Lorelai lari dari rumah sejak umur dia 15 tahun, semasa mengandung ke lepas dah lahirkan Rory. So diorang hidup berdikari lah gitu. Overall cerita mengisarkan relationships dan persekolahan Rory, dan yang penting relationship antara 2 beranak ni. 
Rory, now in her 30s, is hitting somewhat of a personal crisis in the revival. “It’s this idea of, you hit [your 30s], you did everything right—you went to college, you had the good grades, you worked really hard—and yet somehow life isn’t turning out the way you wanted it to turn out,” Sherman-Palladino said. “And because the world is changing [so quickly] I think that’s something a lot of very well educated [30-something] kids are going through. They’re turning around going, ‘I did it. I did the homework. I didthe finals. I did the whole thing. I know the s-t. Why am I not getting where I need to go?”
So me right now??

Gilmore Girls Revival starts 25 Nov. Ada 4 episodes, 90 minutes each. Harapnya ada peluang nak tengok nanti. 


Dapatkan perlindungan dari Prudential BSN Takaful
siti.sharini@gmail.com
012-2961984 / 012-7645998

4 comments:

  1. saya juga membesar dengan cerita2 nie..best2 nak tgk

    ReplyDelete
  2. x pnah tgok pun cerita ni.. tapi tajuk macam pernah dengar..

    ReplyDelete
    Replies
    1. ni selalu budak pompuan ramai minat zaman kitorang muda mudi dulu hihi

      Delete

Terima kasih atas ucapan yang baik-baik =)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...