Tuesday, August 2, 2016

Sambil Kenyit Mata, Sambil Snap Gambar!


Blincam. Kamera baru yang sangat kecil dan compact, boleh dilekatkan pada bingkai cermin mata, winkkkkkk terus dapat snap gambar. Totally hands free. Nampak video iklan ni lalu dekat newsfeed FB saya. Menarik sangat kan. 

Sebuah inovasi yang memberi nafas lebih baru pada dunia fotografi. Walaupun saya rasa banyak je dah kamera kecil macam ni dicipta dan digunakan especially dalam dunia pengintipan yang macam selalu kita tengok kat TV tu kan. But they way they put it into the video makes it look so handy and amazing.


I bet camera ni will be very beneficial to those yang suka buat tutorial masakan ke kan. Ye lah tangan masih boleh buat kerja, cuma kenyit mata saja terus dapat ambil gambar.  Ambik ambar anak-anak ataupun natures pun seronok juga. Sebab anak-anak kan pergerakannya pantas. Selalu ibu-ibu ni excited bila anak baru nak belajar sesuatu benda baru. Saat-saat yang kita nak capture will be more captureable dengan Blincam ni kan. Apa saja yang kita nampak, terus boleh snap. Tak perlu terkial-kial godek beg, baru nak cari camera atau phone lepas tu nak on lagi. By the time camera ready, the moment passed by.

Technology will never stop right? It will goes on and on, getting more advance day by day. And of course all thing comes with the pro and cons. Ada baik buruknya. How to overcome the bad? Pandai-pandailah jaga diri!

Sorry it wasn't a good closing, but I am getting a bit dizzy. Thanks for reading!



Dapatkan perlindungan dari Prudential BSN Takaful
siti.sharini@gmail.com
012-2961984 / 012-7645998

6 comments:

  1. Teknologi semakin canggih dicipta berdasarkan keperluan manusia kan

    ReplyDelete
  2. Canggih2x, tapi teknologi sufi laaaagi canggih, blm sempat kenyit mata sudah pindah istana ratu balqis.

    ReplyDelete
  3. Canggih2x, tapi teknologi sufi laaaagi canggih, blm sempat kenyit mata sudah pindah istana ratu balqis.

    ReplyDelete
  4. husna tengok iklan ni kat mana ntah.. lupa dah.. tp dasat laa, lepas ni boleh tersilap ambek gmbar rasanya.. hahaha..

    ReplyDelete
  5. idea tu dah style.. tp nnti macam awkward plak, asyik dok kenyit mata je.. "dia nk x betol ke?" hahaha

    ReplyDelete

Terima kasih atas ucapan yang baik-baik =)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...