Tuesday, August 4, 2015

WANITA DAN KEWANGAN - PART 1

Salam semua:))

Pertama sekali, saya nak ucapkan takziah buat keluarga salah seorang client merangkap sahabat saya yang baru kehilangan seorang adiknya. Allahyarhamah berusia 24 tahun, meninggal dunia akibat komplikasi selepas pembedahan jantung. Muda lagi kan? Sungguh ajal maut itu di tangan Tuhan. Dari Allah kita datang, kepadaNya kita kembali. Semoga syurga tempatnya di sana. Amin.

Masuk pada topik untuk hari ni, wanita dan kewangan. Saya percaya ramai antara blog readers saya ni wanita kan kan? Terima kasih ye you all yang selalu berkunjung ke sini:)

Apa pendapat anda tentang wang? Tentang duit? Bila sebut je duit, apa yang terlintas dulu dalam fikiran? Gaji ke? Tak cukup ke? Shopping ke? Handbag ke? Simpanan ke?

Percaya atau tidak, 95% rakyat kita bila dapat gaji, dia akan belanja dulu. Last sekali baru simpan. Hanya 5% saja yang menyimpan dulu. Jadi anda jatuh dalam kategori mana? Yang 95% atau yang 5%? Kenyataannya, almost everybody LOVES shopping! Especially bila duit banyak, who doesn't? Tihihi..

Untuk kali ni saya cuma nak tanya you all semua, how's your spending habit? Apa yang you all semua suka beli?

Do leave some comments ye. I'll be back. Thanks for reading!

16 comments:

  1. Me yang 5% tu... heee..

    Lebih baru belanja... ^_^

    ReplyDelete
    Replies
    1. Assalam uols,
      baguihnyaaa zaf
      akak ni golongan 95%
      punggaaaaaahhhhhh he3

      Delete
  2. Saya dah lama betul tak shopping..in fact, memang sejak mula kerja, hilang nafsu shopping.

    ReplyDelete
  3. Tgk mood jgk..sjak kerja sdri...da pndai brjimat cermat..tahu mna keperluan mna kehendak...hihi

    ReplyDelete
  4. simpan kt th je ciksiti, belanja sesikit bantu mana yg patut..

    ReplyDelete
  5. 1stly bayor utang2 dulu..tolak keperluan dulu perbelanjaan harian..ada baki baru leh simpan
    nak sopin2 tunggu duit kepok2..dpt bonus ke..atau leh wat simpanan kelaskan tuk sopin tuk holiday..hehehe

    ReplyDelete
  6. Sejak jdi surirumah xshopping mana... Byk dapar free saja

    ReplyDelete
  7. kita simpan dl...dh tolak segala ada lbih ckit br sopim...klau xda lebih tgk jela cuci2 mata...hahahaha

    ReplyDelete
  8. sejak 2 menjak ni mmg byk berjimat. Beli brg yg btl2 perlu shj. Kalau sesekali berbelanja tu byk beli brg anak2 shj..

    ReplyDelete
  9. Zumal pun belanja dulu, mai masa fikir nak simpan cek duit dah tak cukup nak simpan macam mana. Hehe ^-^

    ReplyDelete
  10. yui beli bnda yg yui suka je..atau erti kata lain selalu perhati tp bila ada sale n ptgn hrga bru rembat..huhuuh.. kena brkira sbb bnda tak pnting..itu kemahuan semata =)

    ReplyDelete
  11. hoho, timm amik gaji tu simpan dlu..
    lps tolak bnda2 yg penting..
    baru guna utk beli bnda2 yg tringin..hehe..

    ReplyDelete
  12. setiap kali gaji asing siap2 duit simpanan sendiri dan untuk anak2, kemudian buat bayaran apa yang perlu dibayaran lepas tu baru berbelanja...hehehe

    ReplyDelete
  13. CT obviously dalam group yg belanja teruih hahaha..

    ReplyDelete

Terima kasih atas ucapan yang baik-baik =)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...