Friday, July 3, 2015

BUFFET RAMADHAN DI VISTANA HOTEL 2015 BERSAMA BLOGGER UTARA

Alhamdulillah.. Ahad lepas saya berkesempatan join iftar bersama dengan geng-geng #bloggerutara. Teruja semuanya nak pegi buka puasa. Yang nervous pun ada sebab pertama kali bersua muka. Saya dalam semua yang join tu pernah jumpa Sha (http://aryshafayyadh.blogspot.com/) sorang je. Lain-lain tak pernah jumpa. Bila pergi tu tak sangka pula saya antara yang berusia hahaha. Muda-mudi diorang ni semua rupanya.




Tengok apa yang ada kat luar ni dulu siap berapi-api ha.. ni lah tempat pembakaran daging kambing dan ayam bakar.. Sedap!

Ni pulak pilihan ikan-ikan bakar. Ada ikan keli, ikan pari dan pelbagai jenis ikan lagi. Pari bakar dia pun sedap dimakan bersama air asamnye yang marvelous.

Buah-buahan yang ada..betik, nanas, honeydew dan tembikai..
Kuih muih yang ada.. Saya ni kuih muih tradtional fail sikit bab nak bagitau namanya. Yang pasti ada popia, karipap, donat, kuih kaswi, kuih cara, kuih sagu, agar-agar dan errrrr banyak lagiklah seperti dalam gambar di atas. Anak-anak saya dok ulang makan popia je pun -_-;
Ha ni pun nampak cantik je tersusun deserts dalam cawan ni. Nampak sedap semuanya. Tapi ampun tak sempat nak makan. Tapi menengokkan sekejap je habis desert ni semua, kira kawtim sedap lah tu kan.
Pudings pon ada.. Kami sampai awal so semuanya kelihatan cantik moleks lagi..
The cakes for desert..
Beralih pula ke bahagian dishes untuk nasik.. haa yang dalam kuali-kuali atas sampan tu semua ulam-ulaman. My favourite! Ada bendi rebus, ada tomato, ada daun kadok, ada terung, malah petai pon ada! Teringin nak makan petai tapi control control hehe. Ditemani pula dengan pelbagai sambal.. sambal belacan ada, budu ada, cencaluk pun ada kalau tak silap. Hermm saya kalau makan nasi dengan sambal dan ulam macam ni saja pun takpa dah. Everyday also can~~









Beralih ke bahagian lauk pauk pula, memang banyak. Ada ikan ada ayam ada kerang ada remis ada. Masak lemak, masak kari, masak merah, segala masak pon ada. Masakan sayur pun banyak pilihannya. Sambal ikan bilis tu pun nampak sedap betul kan nyumssss. Erm lapar pulak terasa di kala menaip entry ni tengahari buta ><;

Laksaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa my favouriteeeeeeeeeeeeeee

Nampak tu kuah dia panas panas berasap fuh fuhhhhhh kalau makan ni mau meleleh peluh disebabkan kesedapan dan kepedasannya yang menggugat jiwa raga amboiiihhhhhh


Ini kerang yang menjadi kebanggaan Pha Is hehehehe. Sian akak yang jaga kerang tu tersipu malu pula bila orang nak snap gambarr
Yang sebenarnya variety of foods memang banyak sangat. Tak termakan rasanya kalau nak merasa semua. Tambah pulak I busy dengan budak bertiga tu. Tak sempat sangat nak sembang dengan semua geng #bloggerutara. Maafkan saya ye -__-; Lain kalik kita gather lagi he he he. Anyway thanks to organizer SITI YANG MENAIP, and thanks to Vistana to for welcoming us.

Gambar dicuri dari SITI YANG MENAIP. Sedih saya tiada dalam gambar T__________T


16 comments:

  1. hehehe jangan sedih2 Cik Siti hehehe.. akak sebok kejar tiga heroes akak tu..
    it means yang lepas ni kena gather lagi =D

    ReplyDelete
  2. Assalam siti,
    alaoloooooooo
    iols ada tepek gambor uols bertingkek2 sebab uols xdak dalam gambor group :P

    #BloggerUtara

    ReplyDelete
  3. Wah..nampak Arzmoha di situ..best la gathering ngan blogger utara...

    ReplyDelete
  4. bestnyaaaa.. best makan dan bergeder geder.. kami dah lama tak pergi blogger event..

    ReplyDelete
  5. yes..!! entri ni xde gambar saya dengan kerang tuh.. hahaha...

    ReplyDelete
  6. Ohh..

    Cover nak makan petai ea...

    Haha.. baru tau...

    Kalau tak, boleh join sekali.. heee

    ReplyDelete
  7. happy and enjoy kan uuols
    lain kali ada rzeki boleh join sekali

    ReplyDelete
  8. saya ada hal yang tak dapat dielakkan. kalau tidak boleh kita jumpa kan ;)

    tapi tengok makanan diaaaaaaaaa alahaiiiii kecur air liur!!!!

    ReplyDelete
  9. tak pa laa.. next time kita jumpa lagi..

    ReplyDelete
  10. Ini Vistana Hotel di mana? Saya pernahlah pergi Vistana Hotel di KL sahaja. Kepelbagaian menu dan rasanya memang boleh diterima tekaklah cuma yang kurang sikit, suraunya kecil betul. Sampai nak habis waktu pun tak dapat-dapat nak boloskan diri masuk bersolat.

    ReplyDelete
  11. Perkenalkan, saya dari tim kumpulbagi. Saya ingin tau, apakah kiranya anda berencana untuk mengoleksi files menggunakan hosting yang baru?
    Jika ya, silahkan kunjungi website ini www.kumpulbagi.com untuk info selengkapnya.

    Di sana anda bisa dengan bebas share dan mendowload foto-foto keluarga dan trip, music, video, resepi dalam jumlah dan waktu yang tidak terbatas, setelah registrasi terlebih dahulu. Gratis :)

    ReplyDelete
  12. Best dapat beriftar bersama rakan-rakan seperjuangan yer.

    ReplyDelete
  13. Wah.. Meriahnya.. Byk makanannya..

    ReplyDelete
  14. memang meriah.. lain kali buat lagi :)

    ReplyDelete
  15. menarik cara diorang serve to customers.. memacam gaya.. hehehe..
    inshaAllah kalau ada gather lg nak join gak..:)

    ReplyDelete

Terima kasih atas ucapan yang baik-baik =)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...