Sunday, June 28, 2015

BERJIMAT DENGAN DRESS MURAH DAN BERKUALITI DI HARI LEBARAN

Salam semua=))

You all semua dah beli baju raya ke? Saya belum lagi T___T .. Takdelah sedih pun sebenarnya. Setiap tahun pun macam ni. Selalunya sediakan kelengkapan anak-anak dan suami dulu, saya paling last sekali dekat-dekat raya baru beli. Sebab apa? Sebab saya kan lone ranger hihi. Anak-anak semua lelaki, jadi sedondon dengan abahnya. Saya seorang je bunga dalam keluarga tak perlu nak matching dengan sapa-sapa so saya bebas lah pilih mana yang berkenan. Cuma cari yang boleh match warna sesikit dengan askar-askar semua je. So tahun ni apa tema agaknya ya? Taktau lagi sebab baju askar semua pun belum beli hihi.

Trend sekarang orang suka pakai dress kan? Saya pun suka juga pakai dress kadang tu. Sebab apa? Sebab senang sekali sarung je dah siap. Kadang saya pergi kedai runcit pakai dress sebab malas nak tukar-tukar baju seksi yang pakai kat rumah tu, sarung je kot atas. Hehe. Dress pun banyak sangat pilihan sekarang ni. Yang kat kedai banyak, yang online lagiii banyak. Boleh berpinar mata nak memilihnya haha. Yang penting duitnya ada ye dak.

Gambar tahun lepas, kenduri sepupu di Pantai Merdeka
 Bagi sesiapa yang serupa saya suka beli last minute nih, meh sini nak share sikit ihiks. Raya tahun ni kan akan jatuh pada tanggal 17/18 Julai kan, maksudnya kurang dari 3 minggu je lagi. Tengah bulan tu errmmm biasalah mostly orang gaji pun belum masuk, susah tu, (Padahnya shopping last minute haha). Lagipun duit mesti dah banyak habis buat kelengkapan raya yang lain kan. Beli baju anak-anaklah, kuih raya lah barang rumah lah,macam-macamlah. Kalau yang balik kampung jauh-jauh tu, ha lagilah. Duit minyak lagi, tol lagi, mana nak servis kereta lagi. Disebalik kegairahan nak balik beraya, keselamatan perlu diutamakan! (Pesanan khidmat masyarakat hehehe).. Pikir pun dah pening @@

BUT! FRET NOT! Jangan bimbang jangan risau kakak-kakak, adik-adik, rakan-rakan seperjuanganku sekalian! Raya tetap raya hehe. Kita tetap boleh berjimat sambil tampil anggun jelita di hari lebaran dengan membeli koleksi dress murah berkualiti di Zalora Malaysia. 


The best thing about Zalora dresses ni, semuanya keluaran brand ternama tau. ZALIA ada, ZAWARA ada, LUXE by Ethnic Chic ada. Macam-macam adalah. Cuba try p tengok sendiri, tengok apa lagi yang ada.

That's not all! Dahlah cantik-cantik dressnya, harga pun berpatutan. Buat apa nak bayar lebih kalau kita boleh memiliki dress yang cantik-cantik ni dengan harga yang lebih murah kan? Boleh berjimat sikit. Kang nak bagi duit raya lagi barang seringgit dua kat anak-anak sedara penuh sekampung tu =P


Dress depa ni bukan saja cantik, ikut pulak trend terkini (barulah macam retis sket). Koleksi dress ni juga berkualiti tinggi, dan yang penting sesuai untuk muslimah yang berhijab. Sekali sekala bergaya dengan dress di pagi Syawal nan indah, pastinya penampilan cik kakak semua akan lebih menyerlah dan terserlah. Silap-silap boleh buat cik abang jatuh cinta lagi kak cik kakak ihiks.

Antara 3 dress kat atas, yang mana you all suka? Yang pesen lain pun banyak lagi cantik-cantik, bolehlah you all tengok sendiri kat website dia ye. Kalau you all beli nanti, jangan lupa tampal gambar you all banyak-banyak bergaya dengan dress Zalora kat blog nanti. Boleh Cik Siti tumpang usha sama=))

17 comments:

  1. Untuk semua, selamat bershopping di Zalora Malaysia yer. Hehe...

    ReplyDelete
  2. singgah sini.. salam kenal #blogger utara
    zalora mmg baju lawa2..

    ReplyDelete
  3. hahaha sama laa belum shopping untuk diri sendiri lagi.. anak2 pun belum complete sepenuhnya.. haii pening laa, harap settle beli sebelum raya..

    ReplyDelete
  4. Suka dress yang first.. Sweet jer..

    ReplyDelete
  5. hari2 dok intai zalora..tp tulah risau kang ketat longgar
    tgu badan mcm siti kut baru leh pakai baju zalora ni haha

    ReplyDelete
  6. uih..cantik2 tu.. sempat lagi ke nak order sekarang..

    ReplyDelete
  7. Saya pun dok skrol atas bawah dari satu page ke page yang lain aje Zalora ni. Banyak yang cantik sampai tak tahu nak beli mana satu. Tapi yang penting, satu pasang dah pun sampai ke rumah. Hahaha...

    Saya lagilah, kalau tak 25hb memang tak gaji. Maka raya tahun ni guna baki gaji bulan Junlah. Pandai-pandailah nak korek jangan sampai habis ~_^

    ReplyDelete
  8. Assalam siti,
    haaaaaaaaaaaa
    iols pun dok uhsar2 zalora niiiii :)

    #BloggerUtara

    ReplyDelete
  9. hhehehe fashion2 ni gempak sngt.. i is pakai baju kurung biasa saja..
    pakai cenggini kang org masuk minang hahahaha..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Assalam CT,
      haaaaaaaaaaa
      elok la tuuuuu
      pakai lekaih cepat orang meminang :)

      #BloggerUtara

      Delete
  10. tapi beli online tak boleh lepas 10hb nanti poslaju takmo deliver dah. kena tunggu baju lepas raya pulak baru nak dapat hihihihihihi

    ReplyDelete

Terima kasih atas ucapan yang baik-baik =)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...