Monday, April 27, 2015

PELEPASAN CUKAI UNTUK TAKAFUL NYAWA, KESIHATAN, PENDIDIKAN

Salam semua..

Masih berbaki 3 hari sebelum tarikh tamat e-filing. Hari ni website e-hasil dah start jammed hehehe. Siapa yang belum buat lagi bolehlah stay up buat e-filing  malam nanti untuk elakkan kesesakan hehe.

Insurans/takaful juga termasuk dalam item yang mendapat pelepasan cukai.

Insurans/takaful nyawa: Sehingga RM6000
Pendidikan/Kesihatan: Sehingga RM3000

Kalau anda pemegang policy investment link, sila claim berdasarkan penyata tahunan 2014 yang dihantar ke rumah anda pada  bulan 12 tahun lepas. Kalau dah missing in action, boleh minta pada ejen masing-masing.

Sebarang kemusykilan, boleh tanya saya. Saya cuba bantu setakat mampu=))

8 comments:

  1. yang tak bestnya life insurans combine dengan kwsp.. tak adil~!!

    ReplyDelete
    Replies
    1. betul tu..sikit sangat limit dia..kena suruh lhdn naikkan lagi hehe

      Delete
  2. akk singgah sini ciksiti, nak ngomel tak pandai la plk.

    ReplyDelete
  3. *jadi dah alhamdulilah hihihihi tenkiuuuuuu

    ReplyDelete
  4. Assalam siti,
    he3
    iols rakyat marhaen yang tak kena income tax
    tapi sekarang dah kena GST he3

    ReplyDelete
    Replies
    1. wslm..GST tiada siapa boleh lari hihi

      Delete

Terima kasih atas ucapan yang baik-baik =)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...