Monday, March 9, 2015

SAYA PILIH UNTUK JAUHI STRESS

Salam Isnin semua=)

Jemput baca artikel ini on how to reduce daily stress: Productive Muslim

Pagi ini saya ada every reason untuk jadi stress.
Sudah bangun awal, kejutkan anak suruh mandi semua tak mau bangun.
Dah siap lambat, ada yang minta nak breakfast makan nasi.
Masuk je higway jem teruk sepanjang jalan, sampai ofis lewat sejam.
Sampai ofis bos panggil masuk untuk appraisal, which dia precisely cakap saya tak akan naik pangkat sebab masalah selalu datang lewat dan banyak ambik cuti.

Tapi Alhamdulillah saya pilih untuk jauhi stress.
Esok saya kena bangun lebih awal, dan kejutkan budak-budak lebih awal.
Tadi saya sempat pack buah tembikai je untuk Haikal makan dalam kereta, esok bangun lebih awal mungkin boleh breakfast nasi.
Esok keluar lebih awal supaya kalau jalan jem pun saya masih sempat scan.
Saya tak kisah pun kalau tak naik pangkat sebab saya tau saya belum layak.

Kesimpulannya:
Malam ni tidur lebih awal dan esok bangun lebih awal.
In shaa Allah bakal menyelesaikan hampir kesemua masalah saya hehe.
Apa pun, moga istiqomah. Amin.

13 comments:

  1. Baru join sini # 148.. nampak ayat "mencari follower ke-200" tu macam tak jadi follow jeee.. nak tunggu jadi ke200 hahaha :p good luck :D

    ReplyDelete
  2. Tape kot tak naik pangkat ... kena dahulukan anak-anak. boss tu memang tak paham, biasalah ibu banyak cuti, anak kecil selalu demam. Kalau naik pangkat tapi anak tak terurus pun tak ada value juga.

    Jgn stress stress :)

    ReplyDelete
  3. setiap masalah tu ada penyelesaian nya kan Siti... kalau kita bijak menanganinya

    ReplyDelete
  4. Alhamdullilah, itu lah semangat yang kena ada.
    Kalau nak fikirkan stress, hari2 stress...hahaha

    ReplyDelete
  5. go go siti. insyaAllah niat yang baik mesti Allah permudah. tapi kan bila masuk bab jalan ni bila kita awal bangun pun kalau ada kereta depan bawak makan angin pepagi memang boleh effect kedatangan lambat kita kan ofis kan. selalu kena mcm ni

    ReplyDelete
  6. alhamdulillah...itu yg dimahukan..berfikiran positif

    salam kenal sis..tambah follower kt sini

    ReplyDelete
  7. honestly.. akak ada masalah sama ngan awak..

    tapi insya allah masalah tu akan selesai bila anak anak start sekolah..hehehe

    ReplyDelete
  8. kadang2 tiny little things pun buat kita serabut..
    kena banyak2 istigfar kasi hati tenang balik.. duduk diam2 and cool down..

    ReplyDelete
  9. kalau saya, bangun awal, kejut anak pun awal, tapi anak tak mau bangun awal..jadi lmbt jugak la saya..heheheh

    ReplyDelete
  10. kiranya nak elak Stress better bagnun awal kan

    ReplyDelete
  11. salam ciksiti, sharing ciksiti sini rasa saya tak keseorangan waktu pagi, buat satu satu pun kadang terbabas juga kalau lambat. kena happy berpeluang lalui ni semua.

    ReplyDelete
  12. elak stress baru awet muda...hihi

    ReplyDelete
  13. Zumal pun tak suka stress, boleh sakit jiwa laa...

    ReplyDelete

Terima kasih atas ucapan yang baik-baik =)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...