Thursday, February 26, 2015

Thank You Allah

Saya baru habis baca satu artikel berkenaan Surah Al-Kahf kat http://productivemuslim.com/surat-al-kahf-part4/. Please do read the whole series. Very very beautifully written..

I am truly thankful I found the website. Very inspiring. Thanks to my senior in high school who once shared an article from productivemuslim.com in he FB page.

These few days I wasn't feeling very good. Rasa jauh dan tak berpijak di bumi nyata. Lepas tu rasa bersalah. Because above all, syukur alhamdulillah. Syukur untuk untuk segalanya. I have more than I need so I should appreciate eveything I have now.

While in fact, everything that we think are ours, are not actually ours. Semua hanya pinjaman. Di dunia, bahagia tak kekal selamanya begitu juga dengan derita. They come and go. Segala yang kita ada, hanya 2 kesudahannya: Samada kita yang akan tinggalkan ia, ataupun ia yang tinggalkan kita. I am training myself to stop feeling so attached with everything other than Allah, Rasul and Al-Quran.

In sha Allah, I will be better tomorrow and the day after tomorrow and onwards. Amin..

p/s: Semoga dipermudahkan segala urusan. Amin.

10 comments:

  1. sis pernah baca buku Yasmin Mogahed - reclaim your heart? There is some part in it explain more about her points about attachment of heart. And it is really lovely to read & apply :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. tak pernah baca lagi..okay thanks Hanis insha Allah nanti saya cari buku tu

      Delete
  2. TQ berkongsi link itu...so informative..
    Dan esok hari Jumaat, marilah kita baca Al Kahfi, follow sunnah baginda SAW.

    ps: TQ so much for your input about ice cream pasu tu...hahaha

    ReplyDelete
    Replies
    1. u r most welcome.. he he..saya baca terjemahan je lah dulu minggu ni kot he he..

      Delete
  3. Btul tu.. bkn kekal mlk kita kerana ia hanya pnjaman. Samada lama atau smntara..

    ReplyDelete
    Replies
    1. tapi kita selalu lupa..bila Allah ambil balik kita marah sebab kita lupa tu Allah bagi pinjam je

      Delete
  4. Semua adalah pinjaman.. kepadaNYA kita mengadu dan berserah.

    ReplyDelete
  5. betul tu.. semua pun pinjaman, anak-anak pun pinjaman.

    suka dengan statement "I am training myself to stop feeling so attached with everything other than Allah, Rasul and Al-Quran"

    BLOG OH! BLOG

    ReplyDelete

Terima kasih atas ucapan yang baik-baik =)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...