Wednesday, February 4, 2015

PERUBAHAN TARIF HARGA PELAN TAKAFUL

Wah wah tarif tu.. dah macam bil elektrik pulak kedengarannya=))

Kami dah dapat circulation, ada perubahan dari segi benefit dan harga pelan takaful berkuatkuasa 9 Feb 2015 ini.


Apa yang berubah?

  • Medical card HealthEnrich Advanced dan Premier, akan dinaikkan jumlah sumbangan minimum kepada RM300 dan RM400 respectively. 
  • Tiada lagi elaun harian kemasukan ke hospital (Hospital Benefit)

Ini main point lah. Dan applicable untuk new client sahaja. Existing client in sha Allah tak affected.

Alhamdulillah saya sempat upgrade medical card saya hari tu. HealthEnrich Premier, bulanan baru RM208. Fuh jauh tu beza dengan RM400! So siapa yang memang berkira-kira nak buat medical card saya sarankan ambik cepat. Contactlah ejen yang anda kenali as soon as possible.

Pada yang belum ada langsung pelan takaful, considerlah buat satu. Nak tunggu harga turun rasanya tak turun dah. Makin naik ada. Sebab apa? Sebab kos rawatan, ubat-ubatan pun semua naik. Nanti GST lagi kan..

Whatever it is, make sure you know and understand what u need=))

p/s: Saya dah dapat surat dari CWA inform pasal akan dikenakan cukai GST nanti ngehngehngeh.

2 comments:

  1. perghh menakutkan harga skrg huhu...nak tanya cik siti la.. sy aritu amik anak punya yg ada pruclinic tu...tp masa ejen sy terangkan, sy x perasan yg pruclicic tu hanya utk 2taun..so skrg ni sy rasa x berbaloi plak..sblm ni masa sy amik tu sy ingat seumur hidup...So kalo sy nak ubah pelan blh ke? pelan islamic punya?? Ad pertambahan harga x agak2? sy blm tanya ejen sy lagi...sje tanya kat sini dulu. terima kasih.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ye Cik Mila Hilas =))

      1) Pruclinic care memang valid 2 tahun pertama saja. Tapi selepas habis term 2 tahun tu, bayaran bulanan akan tolak RM16. Kalau sekarang bayar RM116, nanti tinggal RM100 je lah.

      2) Nak ubah ke pelan Takaful (islamic) boleh. Tapi bergantung lah anak pernah buat major claim ke tak. Untuk buat pelan baru, dia akan tengok history claim dia macam mana. Kalau pernah sakit, mungkin ada exclusion.

      3) Pertambahan harga tu bergantunglah pada nak ambil benefit yang macam mana. Tapi kalau buat secara basic, pelan Takaful budak2 dalam RM100-120 boleh dapat dah.

      Delete

Terima kasih atas ucapan yang baik-baik =)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...