Monday, December 15, 2014

Better me

Salam Isnin semua=)

I bet you all ada masa tiba-tiba rasa down kan. Especially for us women. There was a time dulu-dulu saya pernah depressed tersangat I thought of hurting myself. Masa tu severe PMS agaknya. Tambah tension dengan husband masa tu asik main game jer. Last-last saya keluar dari rumah dan pergi jalan kaki sensorang round punya round sejam ada kot. Sampai rumah, husband masih lagi tetap dengan gamenya. Entah-entah dia tak perasan pun saya keluar -___________-;

But those were when I was younger lah. Emosi tak stabil haha. Pantang terjentik merajuk ahaks!

Nevertheless, still lah kita kena improve ourself to be better, day by day kan. Bila dah jadi mak ni lagi lah, have to better in order to raise better children.

I am not good, I did wrong things, but I commit myself to be better. Sebab kita pun taktau how much time we have left. (A client of my colleague just died after giving birth to her 2nd child..muda lagi orangnya).

Saya yakin we can get through life better if we have more ilmu. Pasti kita lebih redha, lebih yakin, lebih maju ke hadapan kalau kita berilmu.

Dan ilmu hanya boleh diperoleh dengan belajar, dan membaca.

Jom kawan-kawan kita membaca. Bacalah kitab yang satu. Penerang hati penunjuk jalan. Insha Allah berjaya dunia akhirat. Amin..

6 comments:

  1. Itulah Siti ilmu saja tanpa pengalaman dan iman akan mudah rasa kosong
    Tapi bila digandingkan bersama ia akan mematangkan diri langsung keluarga yg ada juga.

    ReplyDelete
  2. orang perempuan memang mudah beremosi wuuuu. sama la kita. ada masa macam nak jadi singa jadian je haaaaa. boleh istighfar dengan baca Ya Latif bebanyak

    ReplyDelete
  3. Lepas sejam pun masih main game.
    Hempuk je game tu.
    Tanya sayang saya ke sayang game?
    Bernas ke idea ni xD

    ReplyDelete
  4. hamboihh ganaih cara Dr Shikin atas ni hehe.
    ana yg blm bersuami ni pon sedang improve diri.
    dari semua segi terutama skil memasak hehe

    ReplyDelete
  5. Aaa, kalau saya pun panas jugak kalau mata ke phone je. wuwuwu

    ReplyDelete

Terima kasih atas ucapan yang baik-baik =)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...