Saturday, November 22, 2014

Ganti Gaji



Assalamualaikum semua..
How's your weekend so far? Hehe. Let's start an early day everyday okay. Barulah rasa weekend panjang sikit. Let's be productive!

Just  an quick update sebelum saya keluar rumah hari ni. Saya ada buat entry pasal pelan pengganti gaji sebelum ni. Lebih kepada traditional life insurance/takaful. Saya sangat syorkan isteri-isteri ambik untuk suami. Kalau suami kita tiba-tiba meninggal dunia, at least ada sedikit bekalan untuk kita dan anak-anak. Bayaran bulanan pun tak mahal. Ikut budget anda RM50 sebulan pun boleh..

Saya baru tolong sorang kakak kerani kat office ambil pelan ni untuk suami dia. Alhamdulillah permohonan lulus walaupun suami dia ada history slipped disc. So please ye. Masih sihat, masih muda adalah waktu paling untung untuk buat insurans. Kalau tak berapa muda atau tak berapa sihat pun insha Allah boleh kita usahakan.

Any further information needed, straight away contact saya okay=) siti.sharini@gmail.com. Atau tulis saja di ruangan comment. Thanks!

7 comments:

  1. mendalam maksud gambar kan ;) suami memang perlu sangat insuran. tak mampu nak insurance cover semua, insuran kemalangan pun dah memadai

    ReplyDelete
    Replies
    1. Betul tu PW..semua isteri kena take note ni

      Delete
  2. Hai Cik Siti...

    Insuran memang penting sekarang kan..
    sebab duit simpanan tak semestinya cukup..


    Jom singgah sini http://www.cintavitamin.com

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hi Cik Siti juga hehe

      Thanks for coming n commenting:)

      Delete
  3. Saya amek mcis Zurich untuk life insurance.

    ReplyDelete
    Replies
    1. good for u Nazeck..ramai lagi orang kita yang tak sedar kepentingan life insurance ni..

      Delete
  4. melayu mmg kurang kesedaran dgn life insurance ni kan kak.
    kalo Cina majoriti bila beranak je trus nk beli insurance cover utk anak.

    ReplyDelete

Terima kasih atas ucapan yang baik-baik =)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...