Friday, November 14, 2014

Bila blogger berblogging

Salam Jumaat semua.

Saya tak tau nak consider myself as a blogger or not. Macam tak je. Hehe. Sebelum storybyciksiti ni, dulu zaman muda-mudi saya ada juga menulis blog. Dulu guna platform blogdrive. Masa tu template pun background color hitam je haha. Melancholic gila. Zaman-zaman keseorangan masa study kat Jepun dulu. Bosan-bosan je buatlah entry meluah perasaan which was mostly private entry pun. Haha motif nak buat blog? Baik tulis dalam Words jer keskes.. Mengenangkan saya seorang yang tak berapa suka nak mengimbau kenangan silam haha saya delete rasanya account tu. Dulu saya ada fotopages gak. Bila p jenjalan jer lepas tu sibuk upload gambar kat Fotopages kan. Maklumler dedulu mana ada Facebook. Paling gah pun Friendster haha.

Lepas dah matang sikit (hahahaha) saya tukar ke wordpress. Dah takdelah guna background hitam macam remaja bermasalah sangat kan haha. Account ni masih ada lagi. But I there's nothing much inside.

Dedulu blog yang saya follow mostly blog kenkawan yang kenal kat alam realiti je. Kenkawan sekolah, kolej and a few blogger celebrities macam Hanis Zalikha, Red Mummy, Ceeramoon, Sepet etc.. Years back then I think they all pun were not such a hit like today lah.

Then few days back tetiba tergerak nak tengok blog Ceeramoon. Rupanya sekarang dah jadik Ceeranoh. Yelah bersempena dengan dia pun dah kahwin dan beranak pinak semua kan. The way she blogs pun dah lain. Everybody change. Semua dah jadi lebih matang kan hehe.

Yang menariknya latest entry Ceera ada mention dia ambik insurans dengan Prudential. Siap tolong promote lagi. So saya pun terfikir sejenak, ramai juga top bloggers yang ambik insurans dengan Prudential sebenarnya. Contoh macam Abang Ben Ashaari dengan Red Mummy. Ejen kepada Red Mummy tu adalah senior kat Uni merangkap (wife) leader Prudential saya juga. Yang juga kakak kepada Abang Nara, yakni Kak Nara. Hehehe.. So you see pusing-pusing kat situ juga. Thanks for your trust, terima kasih kepada semua yang menyokong Prudential & PruBSN, whether you are a famous blogger or not. Hihi.

Saya je yang belum ada client dari kalangan blogger lagi ihiks. Who wants to be the first? =)

Update at 5:00 pm,
Nampaknya blogger cik puan Mimi Azirah kita pun pilih PruBSN Takaful untuk anak-anaknya. Alhamdulillah tahniah. Thanks for your trust in PruBSN=) *Maaf pinjam link tampal kat sini yer thanks!!*

Tetiba rasa nak bubuh gambar polisi kami jugak kat sini hihi..

23 comments:

  1. Assalam siti,
    alaaaaaaaaaaaaaa....kami dah ada ejen kami sob3
    kalo tak musti amek ngan siti he3

    ReplyDelete
    Replies
    1. Salam Sha,
      It's okayyy Alhamdulillah syukur dah tu dah ada insurans. Nice move..
      Kalau ada kenalan yang tengah mencari bolehlah refer kat kami=)

      Delete
  2. there will be.. jangan jemu berkongsi..

    ReplyDelete
  3. In shaa Allah, nanti ada rezeki dari kalangan rakan blogger, promote rajin-rajin:)

    ReplyDelete
  4. Lahh..nape padam yang lama.
    Kalau ada cerita2 best boleh tunjuk kat anak-anak nanti..hehe.
    Owh..Sepet..lama dah x buka blog dia.
    Entah besar mana dah anak dia.
    Beli Tabita kat dia.

    ReplyDelete
    Replies
    1. ngahaha takut banyak yang tak best tu yang padam hahahaha..

      Delete
  5. kena promote nnt ada yg nak beli nnt tu.hihi
    ramai dah tahu kebaikan insuran skarang ni

    ReplyDelete
    Replies
    1. salam nik ros..

      betul kan insha Allah ada rezeki nanti amiin

      Delete
  6. moga makin luas rezeki cik siti lepas ni amin amin.

    samala dulu masa time memula blogging. font tu beso kecik kaler maler hihihihi

    ReplyDelete
    Replies
    1. amiin..haha those good n not so good old days kan hehehe

      Delete
  7. salam..

    jalan-jalan di sini..moga murah rezeki..

    ReplyDelete
  8. Haha. Kenangan betul bila ingat zaman2 dlu blogging.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hi Scha,,
      Hehe dulu-dulu zaman muda mudi kan..sekarang pon masih muda=)

      Delete
  9. oh agent insurance ye, senang dah tau, enjoy blogging :)

    ReplyDelete
  10. hehe tu la ana dulu pon kemain kalut la update tukar2 layout kat frenster hehe

    ReplyDelete

Terima kasih atas ucapan yang baik-baik =)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...