Friday, September 19, 2014

LIEBSTER AWARD #2 - BY SITI YANG MENAIP

 
Liebster Award entry kedua. Kali ini dari Cik Siti Yang Menaip. Sharing sharing nama hehe. Ramai betul orang nama Siti kat dunia ni kan.. Sebab tu kat sekolah dulu takde orang panggil saya Siti sebab nanti kompius dengan orang lain. Dah lama kena tag ni baru nak buat hihi maaf ye Siti..



Nominated by Siti Yang Menaip. Thank you so much.


Untuk join Liebster Award super famous ni you all kenalah ikut syarat-syarat yang ditetapkan.

  1. mention the person who nominated you with a link to her or his blog
  2. answer 11 questions being asked
  3. nominate another 11 bloggers with lots of potential
  4. create 11 of your own questions for them to answer
  5. notify you nominees
So lemme straight away answer the questions given yer.

1. Jujur punya opinion tentang blog aku ini ?
Nice. Polkadot hijau.

2. Korang suka tak blog aku ?
Suka (ehem ehem takkan nak cakap tak suka hehe xdelahhh main2 jer)

3. Kenape ?
Sebab banyaknye pengalaman travel jenjalan best kan.

4. Benda yang perlu ada dalam bag korang sebelum nak keluar rumah ?
Wallet, kunci kereta, kunci rumah. Handphone selalu jer tertinggal kadang tu heheh.

5. Negara idaman korang untuk travel ?
Turki

6. Pengalaman travel paling best dalam hidup ?
Herm.. Masa study dulu travel from Okayama sampai Nagasaki sanun naik kereta. Ramai2 dengan kenkawan dan boyfriend terchinta ihiks.

7. Habit tidur korang ?
Gelap boleh cerah pon boleh. Tapi kalau dalam kelas or tengah meeting mak aii konfem senang je tido haha sampai dipanggil ratu tidur dalam kelas.

8. Fast food favourite korang ?
First Kitchen! kat Jepun dulu hehe. Sekarang apa yerr Pizza?

9. Favourite KPOP idol ?
Not applicable. Jarang sangat dengar lagu sekarang huhu.

10. Handphone korang sekarang ?
Samsung kecik jer utk call n sms only. Style 3310 jer. Dengan Samsung Duos yang hermm bolehlah takat nak whatsapp gurai.

11. Cita cita / Impian / Keinginan ?
Impian saya untuk mencapai financial freedom. Give the best untuk family dan tolong orang dalam kesusahan. Haha macam Wonderpets pulak.

Sekian..

Herm siapa 11 orang yang saya nak tag yer??
mamakaori, PetakBunga, OurKizuna, Zai, Wa, DilaElla, Mar, ..

Cukuplah takat ni dulu huhu..

11 soalan saya pula
1. What do u think about my blog?
2. What do u think about your blog?
3. Why are u blogging?
4. Anything u want to know about me?
5. What's your hobby?
6. Where do u save ur money?
7. Do u love shopping?
8. Have u bought a house?
9. If u are married, how much was ur hantaran? If not yet married, how much u think ur hantaran shud be?
10. What is ur fav cartoon?
11. Why?

Silakan sila:)

6 comments:

  1. wooooow Cik Siti study kat jepuuun ye dulu ? bessshnya hihiks.. ada sorang member rapat study kat matsuyama dok ajak pi sana lama dah. tapi tak terpegi pegi lagi.. dia dah nak balik dah tahun depan hihi.. pizza ? geng le kite kekeke.. i can eat pizza everyday lepas tu sama naik gebunya dengan roti pizza..

    jom kita p turky sama sama :D tunggu iols kayoo..

    ReplyDelete
  2. alah, kita dah buatlah Liebster Award ni lama dulu..

    1. What do u think about my blog?
    I think tong...hii..jawab bahsa melayu boleh..haha.. isi blog semua dah best..cuma sebagai blog baru kena bnyak ambil masa kenal2 dgn blogger2 lain.. tipsnya, biar ada geng kamcing dlm dunia blog ni br best.. bukan hnya follower je penting tau..

    2. What do u think about your blog?
    Blog yg plg best.
    What do u think?

    3. Why are u blogging?
    I hope boleh jadi mcm RedMumy sb tgok dlm nona hr tu..pendapatn dia masyallah..haha..

    4. Anything u want to know about me?
    Tengah cuba mengenali.. rasa2nya dah kenal serba sedikit kot..

    5. What's your hobby?
    blogging

    6. Where do u save ur money?
    bank/bawah kain lipat

    7. Do u love shopping?
    window n online window. syg duit plus kedekut.

    8. Have u bought a house?
    no. sensitif issue.. please dont ask

    9. If u are married, how much was ur hantaran? If not yet married, how much u think ur hantaran shud be?
    secret.. cheap2.. yg penting my toklaki dok berhutang. and i bloh beli rantai besar rantai basikal buat sangkut tekok.

    10. What is ur fav cartoon?
    Upin n ipin

    11. Why?
    who dont love them?

    ReplyDelete
    Replies
    1. aha terima kasih kerana menjawab..so bolehlah kiter geng kan PB kan kan kan

      Delete
  3. nanti akak buat yer cik siti..haha..

    ReplyDelete
  4. thanks tag, nanti ada masa saya buat ya :)

    ReplyDelete

Terima kasih atas ucapan yang baik-baik =)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...