Friday, August 22, 2014

Bila dah sakit

Assalamualaikum..
Tadi saya pergi office Prudential Seberang Jaya. Hantar form2 servicing client. Semoga selamatlah semua..

Application suami sendiri pulak tak settle2 lagi aih..dah sebulan lebih ni nampak gayanya. Well begitulah gayanya bila orang yang dah pernah sakit nak apply insurans (2nd policy). Kali ni kena pergi minta medical report kat Gleneagles pulak, tempat suami saya buat EEG test tahun lepas. Beginilah tugas seorang ejen. Akan ku usahakan juga demi anak-anak tercinta ewah..Btw, yang kami tengah apply ni PruBSN Protect, sejenis plan traditional yang sangat affordable. Bayar RM50 je sebulan, benefitnya andai suami saya TPD atau meninggal dunia, RM65,000 sedia menanti untuk kegunaan saya dan anak2. Nampak memang tak banyak, tapi in sha Allah sangat membantu. Bukan kita nak minta jadi ye kawan2, tapi tulah tak minta jadi pun masih perlu bersedia.


Jadi nasihat saya, kalau suami masih sihat cepatlah advice lah dia untuk apply insurans/takaful. Jika sihat in sha Allah mudah je sebenarnya urusan nak apply insurans ni. Kalau dah sakit macam nilah gayanya banyak requirementnya. Tapi masih boleh cuba apply daripada tak ada langsung.

Remark: Nilai bayaran dan benefit diatas adalah berdasarkan usia, pekerjaan dan status merokok suami saya. Lain orang lain ya..Lagi muda umur, xmerokok maka lagi murah. Kalau nak saya boleh buatkan quotation ye..quotation free yo.


Semoga suami kita sentiasa sihat sentiasa=)


12 comments:

  1. ooo baru tahu kalau tak merokok lagi murah....

    ReplyDelete
    Replies
    1. Yes xmerokok lg murah sbb lebih sihat gituu

      Delete
  2. ramai yg dah sakit baru nak cari insurans.. masa tak sakit rasa kurang mampu katanya..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Betul..tp bila dh sakit erm susahla sikit kan nk apply insurans.

      Delete
  3. owhh baru tahu setiap orang lain2 rate dia.. Ingatkan semua sama je..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Yess noor memang lain..lagi muda lagi murah..

      Delete
  4. satu lagi khidmat nasehat; kalo nak switch kpd takaful operator yg lain(ofkos la amik prubsn takaful), jgn teros surrender/cancel current policy..make sure policy baru dh enforced & dah start cover baru cancel kan policy lama

    ReplyDelete
    Replies
    1. thank you abg Veder..walopon begitu kita ak galakkan switch atau cancel policy yg dh lama enforced unless memang betol2 perlu..sila rujuk agent anda yg mesra=)

      Delete
  5. Harap2 nya begitulah...harap sentiasa sihat kan..

    ReplyDelete
  6. Replies
    1. ye mimi plan ni memang murah in sha Allah..boleh cekidaut kay..

      Delete

Terima kasih atas ucapan yang baik-baik =)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...