Wednesday, May 21, 2014

Penyakit wanita

Assalamualaikum.

Seorang client saya baru lepas buat operation untuk buang cyst minggu lepas. Unfortunately kami tak dapat claim sebab sebelum dia buat medical card, dah pernah buat operation yang sama. So kira macam exclusion lah. Seorang lagi colleague saya juga baru lepas operate buang lump daripada breast. It was not cancerous tapi kalau dibiarkan lama-lama jadi masalah besar pulak.

Kalau nak tau, PruBSN ada coverage untuk penyakit-penyakit wanita macam ni. Boleh attach sekali dengan medical card, Takaful Puteri nama rider dia. Jadi bil rawatan untuk operation n hospitalized treatment semua cover, on top of that, dapat lagi lump sump RM 50,000 (minimum option). Kalau Prudential, boleh ambik stand alone PruLadies, yang ni murahlah bayaran premiumnya.

Saya baca blog kisah pesakit kanser ni memang terkesan di hati. Sudahlah kena berperang dari segi fizikal dan emosi. Kalau boleh biarlah dari segi kewangan tak perlu nak risau lagi dengan buat persediaan awal.


No comments:

Post a Comment

Terima kasih atas ucapan yang baik-baik =)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...