Friday, May 23, 2014

Jangan tangguh!

Assalamualaikum..
Tahun lepas ada sorang ejen share cerita ni pasal kawan dia yang meninggal sebab accident. Kawan dia ni memang duk bercadang nak buat insurans dengan ejen ni. Tapi asik tangguh je sampailah ke akhir hayat, tak sempat nak langsung nak buat.
Part yg paling sedih bila immidiate family members mai kat ejen ni masa dia visit nak kebumi tu. Then cakap terima kasih kat ejen sebab buat insurans untuk si mati tu. Memang the hardest part la bila cakap yg dia sebenarnya tak sempat pun ambik insurans. Kesian kat family dia kan..
So pengajarannya kat sini. Jangan tangguh. Bila terdetik nak buat insurans tu cepat2 proceed sebab benda nak jadi sekelip mata. Tak tunggu gaji naik, tak tunggu bonus masuk, tak tunggu ekonomi stabil.

No comments:

Post a Comment

Terima kasih atas ucapan yang baik-baik =)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...